Wortelquiche

geplaatst in: Avondeten, Gerechten, lunch | 0

foto van Evy goes nature.

 

Een groentetuin hebben is super leuk. Maar af en toe moet je wel creatief worden. Want als iets klaar is uit je tuin dan is er ineens veel. Dus nu zijn de wortels aan de beurt.

Dan maar wortelquiche:

Ingrediënten:

  • 1 à 2 vellen brickdeeg
  • 1 ajuin
  • 2 tenen look
  • 350 g (ongeschild gewogen) wortels
  • 3 eieren
  • 2,5 dl room
  • 150 g feta
  • 2 el koriander, vers & gesneden
  • Peper

 

Bereiding:

Doe het brickdeeg in jouw bakvorm.
Snijd de ajuin fijn en bak ze met de geperste look. Schil de wortel en snijd deze in schijfjes. Doe de wortel bij de ajuin en laat ze wat garen. Kruid met peper en zout.
Klop de eitjes los met de room en kruid met peper en zout. Voeg de koriander toe.
Verkruimel de feta.
Beleg het brickdeeg met de groentjes.
Daarop komt de feta en daarna het ei/room mengsel.
Bak het zo’n half uurtje op 180°C.

En smullen maar!