Suikerdip resque

geplaatst in: lunch, tussendoortjes | 0

 

Wat dacht je van een lekker zoete bio wortel in combinatie met een honger stillende hummus, de ijzersterke combi tegen snack attacks!

De hummus kan je ‘s middags ook lekker opeten op een wrap of stukje kiembrood.  Heb je nog wat over dan kan je dit restje 3-5 tal dagen bewaren in de ijskast of invriezen (blijft 6 – 8 maand goed).

 

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 1 wortel in fijne reepjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, versnipperd
  • 1 of 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 koppen gekookte kikkererwten
  • 2 tot 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • zwarte peper en himalaya zout

 

Hoe maak je het nu?

  • laat de ui en de knoflook 5-10 minuten rusten.
  • Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.
  • Mix de ui, de knoflook, , de kikkererwten, 2 eetlepels olijfolie en het limoensap tot een smeuïge pasta.  Voeg eventueel nog wat olijfolie toe en breng op smaak met de peper en het zout.

 

Dip die heerlijke zoete bio wortel in de zelfgemaakte hummus en voel je suikerdip verdwijnen!