Sorbet van rode besjes (aalbessen)

geplaatst in: dessert | 0

Free stock photo of food, healthy, red, summer

 

Wat heb je nodig?

  • 300 g aalbessen (rode bessen)
  • 50 g kokosbloesemsuiker of andere ongeraffineerde suiker
  • 25 g honing (ik gebruikte acacia honing)
  • zeste van 1/2 appelsien en sap van 1 appelsien of 50ml citroenmelisse hydrolaat
  • handvol blaadjes citroenmelisse
  • voor de afwerking: enkele takjes rode bessen

 

 

Hoe maak je het?

Maak de aalbessen schoon. Rits de bessen van de takjes en spoel ze kort onder stromend water. Doe ze in een kookpot met de suiker en de honing en plaats dit op een zacht vuurtje.

Voeg het sinaasappelsap toe en de zeste van een halve appelsien. Wat ook heel lekker is in plaats van sinaasappel is werken met hydrolaat van citroenmelisse.  Laat alles even opkoken tot de besjes open springen.

Voeg de citroenmelisseblaadjes toe (ook als je met sinaasappels zou werken)

En laat dit 5 minuutjes trekken. Zeef het sap en laat het afkoelen.

Ik hield hiervan voldoende over voor 4 personen van deze heerlijke sorbet te kunnen voorzien.

Plaats de bessensiroop enkele uren in de koelkast zodat het goed koud is.

Draai er sorbet van in een ijsmachine.

Vers gedraaid sorbetijs is het allerlekkerst. Maar je kan de sorbet ook kort in de diepvries bewaren.