Proef de lente

geplaatst in: Avondeten, Gerechten, lunch | 0

Hello Spring Handwritten Paper

De natuur ontwaakt uit zijn winterslaap, de dagen worden langer en de temperaturen kruipen langzaam de hoogte in.

Deze periode van het jaar nodigt mezelf weer uit tot het plukken van eetbare wilde planten.

Tijdens mijn opleiding leerde ik Katlijne kennen.  Zij brengt in augustus haar eerste boek uit met allemaal super leuke gerechtjes met eetbare wilde planten.  Ik hou jullie zeker op de hoogte!

Een van haar gerechtjes is een dennen mosterd.  Deze mosterd is een ware delicatesse! Hij heeft een eerder uitgesproken smaak, wees er zuinig mee in gebruik.

 

Gebruik de hele jonge en sappige dennen topjes, zij bepalen het welslagen van deze mosterd.

 

ingrediënten:

  • 50-100 g zachte gele mosterd
  • 200 g witte wijnazijn
  • 250 g verse en sappige dennentopjes
  • 4-5 eetlepels speltmeel
  • zout
  • 3-4 eetlepels honing

 

Snij de dennentopjes in fijne stukjes. Doe al de ingrediënten en de helft van de mosterd in een blender en mix. Proef en smaak verder af met nog wat extra mosterd of honing en zout naar smaak. Doe de “mosterd” in potjes en sluit ze af. Laat de dennenmosterd gedurende een tiental dagen rusten voor gebruik. Na openen in de koelkast bewaren.