Ik hoef me niet schuldig te voelen pizza

geplaatst in: Avondeten, Gerechten, lunch | 0

 

Deze pizza is een perfecte gluten/tarwe vrij alternatief voor de gewone pizza.  Het is een gezonde variant die in iedereen zijn dieet past.

Voor het recept heb je bij voorkeur een droogoven (maar kan ook met de gewone oven) en blender nodig.

 

Ingrediënten

voor het deeg:

  • 180 gram erwten
  • 1 bundel spinazie
  • 60 ml rijstmelk
  • 1/2 eetlepel chiazaad + 1/2 eetlepel water
  • 195 gram havervlokken
  • 60 gram SuperSprouts van het merk Biotona
  • 1 teentje look
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel appel azijn
  • 1 eetlepel Orac kruiden van Amanprana

 

Voor de topping:

  • +/- 250 gram tomatenpassata (wil je hiervan een super recept, kom dan eens naar een workshop gezonde darmen :-))
  • potje half gedroogde tomaten
  • handvol rucola
  • optioneel: kaas of edelgistvlokken

 

Hoe ga je te werk:

1.Mix de havermout vlokken fijn in de blender en doe ze in een kom.

2. Warm de spinazie 1 minuut op.  Voeg de spinazie, erwten, SuperSprouts, rijstmelk, olijfolie, Chia zaad, look, orac mix,  en appelazijn in de blender .  Doe de massa na het blenden in een kom.

3. Voeg de spinazie toe aan de kom en meng alles goed.

4. Neem bakpapier en doe dit op de lade van je droogoven.  Doe de hele massa op het bakpapier.  Ik neem ronde vormpjes en vul deze tot het deeg de dikte heeft van +/- 1cm.

  • Droog 5 uur op 60C° in een droogoven.
  • Of als je de rauwe versie wenst plaats op 39C° voor een 8 tot 10u.
  • Je kan ook een gewone oven gebruiken en dan zet je die op een lagere temperatuur voor een 2 tot 3 uurtjes.