En toen waren er tomaten

geplaatst in: Avondeten, Gerechten, lunch, tussendoortjes | 0

 

Iedereen die mij op FB beetje volgt weet dat ik van alles staan heb in mijn groentetuintje.  Ik probeer zoveel mogelijk te verwerken om deze winter ook te kunnen genieten van de opbrengst.

Omdat mijn tuintje zo een mooie opbrengst heeft dit jaar heb ik mij een droog oventje gekocht.  Had ik dit

maar al veel vroeger gedaan.

Een eerste succes recept zijn mijn half gedroogde tomaten.  Hemels lekker!

Wat heb je nodig

  • rijpe kleine tomaten
  • Orac mix van Amanprana
  • knoflookteentjes
  • verse basilicum
  • olijfolie

 

Ik heb mijn tomaten in half gesneden en ze met hun buitenzijde op bakpapier (op de laden van mijn voedseldroger) gelegd.  Dan heb ik ze ingewreven met de orac mix van Amanprana.  Wees wel voorzichtig met kruiden want doordat het vocht uit de tomaten verdwijnt zal de smaak van de kruiden intens aanwezig zijn.

Daarna heb ik mijn voedseldroger op 52 graden ingesteld voor 7u30.

Nadien heb ik de tomaten laten afkoelen.

Ik heb veel weckpotten staan en daarom heb een weckpot genomen.  Maar je kan de tomaten ook in een klein potje doen met schroefdeksel.
Duw de tomatenschijfjes goed aan en voeg de gehakte knoflookteentjes, olijfolie en verse basilicum toe.
Laat de olie en knoflook een paar uurtjes in de gedroogde tomaten trekken voordat u ze eet, zo worden ze zachter.
Hoe langer u wacht des te zachter worden uw tomaatjes. (u kunt de tomaten als ze te droog zijn ook nog even laten wellen in water).

 

Heel belangrijk: Knoflook is heerlijk.  Maar maak je zongedroogde tomaten met knoflook pas klaar als je ze gaat opeten.  Knoflook in olie kan leiden tot botulisme.

Hierboven zie je nog mijn weckpot met tomaten.  Geloof mij de bodem van deze pot was vrij snel zichtbaar :-).