Lenteschoonmaak

Elk jaar naar het einde van de winter en het begin van het voorjaar slaan de lentekriebels bij mij toe.  Bij jou ook?

 

Evenals de natuur willen ook mensen in de lente een nieuwe start maken met als gevolg de grote voorjaarsschoonmaak.

Niet te missen in jouw schoonmaakkast zijn de schoonmaakbommen van Martine Prenen.

Ze zijn heel eenvoudig om te maken, ecologisch en spotgoedkoop!

Je kan deze bommetjes gebruiken voor je was, vaatwas en in je toilet.

Maar je kan er ook de ijskast mee ontgeuren of je schoenenkast terug een aangename geur geven.

 

Recept

  • 1 1/2 kopje natriumbicarbonaat (of beter gekend als baking soda)
  • 1/2 kopje citroenzuur
  • 30 druppels etherische olie van lavendel (relaxerend en ontgeurend)
  • 30 druppels etherische olie van citroen (antibacterieel en antistank)
  • 30 druppels etherische olie van munt (lekker verfrissend)
  • ijsblokvormpjes
  • beetje water

 

Hoe ga je te werk

Simpel je voegt de baking soda, citroenzuur en etherische olie allemaal samen.  Daarna giet je er voorzichtig water bij en roer dit doorheen de massa tot de massa aanvoelt als natte sneeuw.  Daarna druk je alles goed aan in de ijsblokvormpjes.

Je laat de bommetjes 1 dag goed uitharden en daarna bewaar je ze in een luchtdichte pot.

Ik gebruik hiervoor een weckpot.

Vanaf nu geen stinkende vaat, wc, schoenenkast,… meer!

 

Laat de lente nu maar komen!

Proef de lente

geplaatst in: Avondeten, Gerechten, lunch | 0

Hello Spring Handwritten Paper

De natuur ontwaakt uit zijn winterslaap, de dagen worden langer en de temperaturen kruipen langzaam de hoogte in.

Deze periode van het jaar nodigt mezelf weer uit tot het plukken van eetbare wilde planten.

Tijdens mijn opleiding leerde ik Katlijne kennen.  Zij brengt in augustus haar eerste boek uit met allemaal super leuke gerechtjes met eetbare wilde planten.  Ik hou jullie zeker op de hoogte!

Een van haar gerechtjes is een dennen mosterd.  Deze mosterd is een ware delicatesse! Hij heeft een eerder uitgesproken smaak, wees er zuinig mee in gebruik.

 

Gebruik de hele jonge en sappige dennen topjes, zij bepalen het welslagen van deze mosterd.

 

ingrediënten:

  • 50-100 g zachte gele mosterd
  • 200 g witte wijnazijn
  • 250 g verse en sappige dennentopjes
  • 4-5 eetlepels speltmeel
  • zout
  • 3-4 eetlepels honing

 

Snij de dennentopjes in fijne stukjes. Doe al de ingrediënten en de helft van de mosterd in een blender en mix. Proef en smaak verder af met nog wat extra mosterd of honing en zout naar smaak. Doe de “mosterd” in potjes en sluit ze af. Laat de dennenmosterd gedurende een tiental dagen rusten voor gebruik. Na openen in de koelkast bewaren.

 

Suikerdip resque

geplaatst in: lunch, tussendoortjes | 0

 

Wat dacht je van een lekker zoete bio wortel in combinatie met een honger stillende hummus, de ijzersterke combi tegen snack attacks!

De hummus kan je ‘s middags ook lekker opeten op een wrap of stukje kiembrood.  Heb je nog wat over dan kan je dit restje 3-5 tal dagen bewaren in de ijskast of invriezen (blijft 6 – 8 maand goed).

 

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 1 wortel in fijne reepjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, versnipperd
  • 1 of 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 koppen gekookte kikkererwten
  • 2 tot 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • zwarte peper en himalaya zout

 

Hoe maak je het nu?

  • laat de ui en de knoflook 5-10 minuten rusten.
  • Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.
  • Mix de ui, de knoflook, , de kikkererwten, 2 eetlepels olijfolie en het limoensap tot een smeuïge pasta.  Voeg eventueel nog wat olijfolie toe en breng op smaak met de peper en het zout.

 

Dip die heerlijke zoete bio wortel in de zelfgemaakte hummus en voel je suikerdip verdwijnen!

 

Doe een zelfgemaakt geschenkje cadeau

geplaatst in: Etherische olie | 0

Ze zijn niet om op te eten, maar zorgen voor ontspanning en een aangenaam huidgevoel: de badpraline.

Ze zijn veel eenvoudiger te maken dan zeep en ze lossen op in warm water, heerlijk toch!

Wat heb je nodig

  • 300 gram cacaoboter
  • 100 gram sheaboter
  • 125 gram vollemelkpoeder
  • 250 gram natriumbicarbonaat
  • 15 gram etherische olie van geranium

 

Laat de sheaboter au bain-marie smelten.  Als deze gesmolten is voeg je de cacaoboter toe.  Laat de boter niet te heet worden.

Roer het melkpoeder en het natriumbicarbonaat door de gesmolten boter tot er een homogene massa ontstaat.  Roer als alles afgekoeld is rond +/- 40C° de etherische olie erdoor.

Schep het mengsel in vormpjes en laat ze goed stollen.

Verpak ze in mooi zakje en klaar om af te geven.

 

 

Nieuw: voedingsadvies in de supermarkt

geplaatst in: Evygoesnature informatief | 0

Gezond eten: wat is dat?

In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten en in de supermarkten vinden we duizenden voedingsmiddelen die om aandacht schreeuwen.

De supermarkt maakt het je niet erg gemakkelijk om je voeding in te slaan.

Zie jij door de bomen het bos niet meer?

Ik ga een keer met je mee boodschappen doen en leer je hoe je de verleiding kan weerstaan en help je met tips op weg op je zoektocht doorheen de supermarkt naar gezonde voeding.

Duur: +/- 45 minuten

 

Leuk idee voor de feestdagen: pesto maken met wortelloof

geplaatst in: Avondeten, Gerechten, lunch | 0

 

 

Al jaren gooi ik het loof van wortelen weg.  Maar na het lezen van een super leuk artikel in een Nederlands tijdschrift, kwam ik tot de ontdekking dat je dit loof dat vrij bitter is kan gebruiken in salades, groentesoep, maar ook in pesto.

 

De meeste mensen denken dat het loof van wortels giftig is, maar het is eetbaar en bevat mineralen en vitaminen.   Dus ook in de winkel keek men even raar op toen ik vroeg om het loof er niet af te halen maar netjes te laten zitten.  Want je kan er niet alleen een hemelse pesto mee maken, het loof zorgt er trouwens ook voor dat je wortels langer goed blijven.

Het loof gooi ik niet meer weg en gaat er pas af als ik de wortels en het loof ga verwerken tot iets lekkers!

Ingrediënten

  • 1 bos wortelloof
  • 5 takjes basilicum
  • 6 walnoten
  • 50 gram Parmezaanse geraspte kaas
  • olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • wat zeezout en peper.

 

 

Bereiding

Haal de vergeelde takken en de onderste stelen eraf en was het zand er heel goed af.  Laat het loof netjes uitlekken.  Hak daarna de noten en kaas in grove stukken, doe het loof in de blender en maal alles fijn voeg nu basilicum, noten en knoflook toe en maal tot alles fijn is, voeg daarna de kaas (in stukjes) met wat peper en 50 ml olie toe en meng alles goed.  Voeg indien gewenst wat zout toe.  Is de pesto niet smeuïg genoeg kan je nog wat olie toevoegen en mix alles tot een overheerlijke pesto.

Doe de pesto in de potjes en giet er een dun laagje olie  voor een langere houdbaarheid.  Je pesto is deze manier best nog paar weken houdbaar in de koelkast.

 

Leuke tips om te variëren

De walnoten kunnen ook vervangen worden door bv pijnboompitjes of paranoten!

 

 

Bron: Patricia Crement

Eten volgens de nieuwe voedingsdriehoek, het werkt!

“Eind  Maart voelde ik me niet meer goed in mijn vel er kwamen steeds maar kilootjes bij.Ik heb dan contact genomen met Evy Thuysbaert. Met een goede begeleiding van haar ben ik nu 6 maand verder 10 kilo kwijt heb geen honger gehad  en voel me nu veel fitter ik heb mijn doel bereikt. Ik kan alleen maar zeggen wil je gezond leren eten en een kilootje kwijt geraken dan moet je zeker bij Evy zijn. Nogmaals dank hiervoor Evy.

godelieve

 

Groetjes Godelieve”

 

Afslankstappenplan individueel: meer info
Afslankstappenplan in groep: meer info

Evygoesnature viert 1 jarig bestaan

geplaatst in: Evygoesnature informatief | 0

Evygoesnature deelt cadeautjes uit

 

1_jarig_bestaan

 

Vorig jaar op 1 oktober zette ik de stap om fulltime Evygoesnature uit te bouwen.

Dit heugelijk feit kunnen we niet ongemerkt aan ons laten voorbij gaan.

Daarom boek jouw plaatsje in afslanken in groep, workshop (w)etenswaardigheden en/of healthy food for a happy mood, afslanktraject of massage en kies een cadeautje uit.

 

Hoe sneller je boekt, hoe meer kans je als eerste uit de mand mag kiezen

Ik heb een mand vol cadeautjes waaruit je kan kiezen.cadeaumand

– 1 brita kan: file & serve
– 1 Maca raw powder Biotona
– 1 superboost raw powder Biotona
– 1 supersweet raw powder Biotona
– 1 Barley grass raw powder Biotona
– 1 Kotobuku thee Rooibos van Aman Prana
– 1 Menta Aman Prana oil pulling

Voorwaarden

– Boek tussen 18/9 en 9/10 jouw plaatsje in afslanken in groep, workshop (w)etenswaardigheden en/of healthy food for a happy mood, afslanktraject of massage en kies een cadeautje uit.
– kies bij boeking 1 cadeautje uit de mand
– u ontvangt cadeautje na ontvangst betaling en op moment van afspraak
– zolang de voorraad strekt

Je bent wat je eet!

geplaatst in: Gerechten | 0

Forever young, wie wil dat niet zijn!

 

Grandmother Making Faces

 

Het natuurlijke verouderingsproces start helaas al rond ons dertigste… sommigen beweren zelfs al vanaf 25!

Je weet vast al wel dat gezonde voeding, inclusief het gebruik van kruiden, zorgt voor een gezonde en mooie huid.

Een stralende huid krijg je niet alleen door de juiste voeding te eten, je kan het ook smeren!

 

Volgende 4 kruiden kan je op heel simpele wijze in je dagelijkse routine invoeren, ze kosten je bijna niets en ze zijn super effectief.

  • Koriander
  • Kaneel
  • Venkel
  • Look

Waarom gebruik je koriander voor een mooie en gezonde huid?

Koriander heeft een enorm kalmerend en verkoelend effect op je huid. Daarnaast helpt koriander je huid terug strakker worden én is het een redder in nood bij een huid die geplaagd wordt door een teveel aan olie.

 

Hoe gebruik je koriander als verzorging?

Je maakt er heel eenvoudig onderstaande scrub vol antioxidanten mee:

  • 1/4 kop verse koriander
  • 1/4 kop kokosolie
  • sap van 1 limoen

Mix de 3 ingrediënten in een blender. Gebruik de scrub 1 à 2 keer per week voor een mooie en stralende huid.

Waarom gebruik je kaneel voor een mooie en gezonde huid?

Naast het feit dat kaneel overheerlijk is in zowat ieder gerecht/snack met appel, is het ook een krachtig verzorgingsingrediënt met stimulerende effecten voor de huid. Kaneel bevat veel antibacteriële eigenschappen, waardoor het puistjes in een mum van tijd de kop in kan drukken.

Hoe gebruik je kaneel als verzorging?

Je kan er dit exfoliërend middel mee maken:

  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels honing

Meng deze ingrediënten goed door elkaar tot je een homogene massa krijgt. Breng het plaatselijk aan op onzuiverheden.

Laat het ongeveer 15 minuten inwerken en reinig je gelaat daarna met lauwwarm water.

Waarom gebruik je venkel voor een mooie en gezonde huid?

Venkel maakt deel uit van dezelfde plantenfamilie als peterselie.

Venkel zit bomval vitamines, is een uitstekende antioxidant en een perfect middel om vrije radicalen tegen te gaan.

Hoe gebruik je venkel als verzorging?

Van venkel kan je een geweldige toner maken die verstopte poriën en een vette huid in een mum van tijd aanpakt.

  • 2 eetlepels venkel
  • 0,5l heet water

Laat de venkel een kwartiertje trekken. Giet het mengsel daarna door een zeef zodat het venkelzaad uit de vloeistof verwijderd wordt en je een zuivere vloeistof over houdt.

Nu kan je je nieuwe toner in een afgesloten fles bewaren. Doe regelmatig wat van deze toner op een wattenschijfje en dep vlak voor je gaat slapen over je gezicht.

Waarom gebruik je look voor een mooie en gezonde huid?

Look staat erom bekend dat het enorm veel allicine bevat, dit is een stof met goede schimmelwerende en anti-aging eigenschappen.

Allicine verhoogt daarnaast het zuurstofgehalte in je huid. Top!

Look is ook rijk aan zwavel, wat infecties helpt te voorkomen en ideaal is tegen ontstekingen van de huid.

Hoe gebruik je look als verzorging?

Wat is een goede verzorging zonder degelijk masker?

  • 2 teentjes look
  • 1 eetlepel havermoet
  • 2 druppels tea tree olie
  • 1 eetlepel honing

Meng deze ingrediënten goed door elkaar tot je een homogene massa krijgt. Breng het aan op je gelaat en laat het een 5-tal minuten inwerken. Spoel daarna af met lauwwarm water. Je kan dit masker 2 keer per week gebruiken.

Deze 4 natuurlijke verzorgingsproducten kan je gebruiken voor de externe verzorging van jouw huid en ze werken fantastisch goed, echt!

 

Bron: Amy

 

Une belle histoire

geplaatst in: gewichtsverlies | 0

Ik ben fier op al mijn afslankers, maar ééntje wil ik toch eens in de kijker zetten: Gian-Luca Lauwens.

 

OMG

 

Hij is een voorbeeld voor velen: -9kg van 10/03/2017 tot nu (begin juni 2017)! You did it!

 

GL lauwens na