bachslide

Bachbloemenremedies

De Bachbloemen therapie maakt gebruik van vloeibare plantenextracten. Ze brengen emoties en gemoedstoestanden terug in evenwicht.

Er bestaan 38 remedies die elk hun uitwerking hebben op een specifieke gemoedstoestand.

Ze werken ondersteunend bij tal van klachten zoals angsten, stress, het verwerken van een gebeurtenis, trauma’s en bij chronische aandoeningen.

De druppels zijn volledig natuurlijk, veilig en zonder enige vorm van bijwerking. Er is zelfs geen gevaar voor verslaving of overdosering. Dit maakt de therapie ook geschikt voor zwangere vrouwen, kinderen en dieren.

 

Bachbloemenremedies kunnen als ondersteunende wandelstokken tijdens een moeilijke wandeling, het levenspad gemakkelijker maken. Maar het blijft wel de wandelaar die de stappen zet.

 

Gemmotherapie

Gemmotherapie is een onderdeel van de fytotherapie dat bladknoppen en jonge spruiten (scheuten) van bomen en struiken gebruikt. Deze worden tijdig geoogst gedurende hun natuurlijke ontwikkeling en worden heel vers verwerkt door maceratie in een mengsel van water, alcohol en glycerine.

Het is in de  jaren  zestig dat de gemmotherapie gecreëerd werd door Pol Henry,  een Belgische homeopaat.  Hij heeft de resultaten van zijn onderzoeken en klinische tests gepubliceerd in 1970 en heeft deze nieuwe therapie de« phytoembryotherapie » genoemd.  Deze discipline werd hernomen en ten volle ontwikkeld door  Dr. Max Tétau, die haar de naam  « gemmotherapie » gaf, waarbij de oorsprong van de naam komt van het woord « gemmae », « knop » in het Latijn.

Gemmotherapie werkt op twee fronten. In eerste instantie is het gericht op drainage – dat wil zeggen: op het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. De drainage kan breed worden gezien: de giftstoffen kunnen worden uitgescheiden via de uitscheidingsorganen (zoals de nieren, lever, darmen, longen, huid), maar ook via transportsystemen zoals het bloed- en lymfesysteem. Daarnaast werkt gemmotherapie op de opbouw en het stimuleren van specifieke organen of orgaansystemen, die door omstandigheden verzwakt of beschadigd zijn.

Gemmotherapie is goed voor iedereen die op een natuurlijke manier een kwaal te lijf wil gaan. Vooral aandoeningen en kwalen die verband houden met weerstand en energietekort, het beender- en spiergestel, de bloedsomloop, de afvoer van toxische stoffen en het vetmetabolisme, de huid en de ademhalingswegen kunnen aangepakt worden.

 

Gemmotherapie is een heel natuurlijke plantentherapie, die je met de zuiverste plantenconcentraten een hele rist van (welvaarts)kwalen te lijf laat gaan.